Kriminalistům v Ústeckém kraji se daří lépe odhalovat výrobu i distribuci drog

2. červen 2015

Policistům v Ústeckém kraji se daří odhalovat více případů drogové kriminality. Úspěšnost roste díky speciálnímu TOXI týmu. Za prvních pět měsíců jeho fungování zvládli kriminalisté podobné množství případů, jako za celý loňský rok.

Nejde ani tak o to, že by se zvýšil počet dealerů nebo silně rostla drogová scéna v Ústeckém kraji. Problematice se ale věnuje více policistů a také si jednotlivé odbory mezi sebou vyměňují informace a lépe spolupracují.

„Jednotlivé odbory disponovaly informacemi, které, když zapadly do sebe, tak se povedly velké realizace. Kdyby si to dělal územní odbory samy, tak si myslím, že výsledek by byl poloviční, ne-li třetinový,“vysvětluje vedoucí prvního oddělení krajské kriminálky Martin Charvát.

Na druhou stranu se dá říci, že kdyby policisté nasadili všechny síly, které mají, bylo by případů z drogové scény ještě víc.

Z nedávné doby můžeme zmínit odhalení pěstírny marihuany v Ústí nad Labem, kde v jedné budově našli 1530 rostlin konopí - jeden muž je v souvislosti s tímto případem stíhaný pro nedovolenou výrobu a nakládání s omamnými látkami.

Právě dobrá spolupráce mezi jednotlivými obvody vedla k velkému zásahu proti dealerům pervitinu. Ti si jezdili pro drogu do jednoho z ústeckých barů. Díky spolupráci více územních odborů zadrželi kriminalisté 5 podezřelých a spolu s nimi také zhruba 300 gramů drogy.

autor: bach
Spustit audio