Kvalita vody je ve většině přírodních koupališť v Ústeckém kraji podle hygieniků dobrá

28. červenec 2017

Kvalita vody ve většině přírodních koupališť v Ústeckém kraji je dobrá, hlásí hygienici. Jen v Chabařovicích a Varvažově na Ústecku je zhoršená viditelnost, snížená kvalita vody je v Křižanově na Teplicku a v jezeře Chmelař u Úštěku na Litoměřicku, kde se objevily sinice.

Čistá je voda jak na Nechranické přehradě a Prunéřově na Chomutovsku, tak v Kamencovém jezeře, kde budou mít navíc návštěvníci k dispozici od víkendu nové plovoucí molo.

Bez potíží se mohou lidé vykoupat také v jezerech Matylda a Benedikt na Mostecku. Rekreantům je tam k dispozici i místo pro grilování v přírodě. Vhodná ke koupání je i voda v nádrži Barbora na Teplicku. Tu využívají obyvatelé i rekreanti z lázeňského města, kde venkovní koupaliště chybí. Žádné závady nezaznamenali hygienici ani v nádržích v Mikulášovicích, Velkém Šenově nebo Jetřichovicích na Děčínsku.

Zhoršená viditelnost ve vodě je podle hygieniků v Chabařovicích a Varvažově na Ústecku. Horší kvalita vody je v Křižanově na Teplicku, kde je zvýšený výskyt indikátorů fekálního znečištění. V jezeře Chmelař byl překročen první limit pro výskyt sinic a chlorofylu.

zdroj: ČTK
Spustit audio