Kvůli stavbě Vilsnické spojky je uzavřeno Pětimostí ‒ důležitá křižovatka v centru Děčína

9. leden 2017

V Děčíně je kvůli stavbě Vilsnické spojky uzavřená páteřní křižovatka v centru města ‒ takzvané Pětimostí. Je to důležitý dopravní uzel, který navíc vede pod železniční tratí. Projíždí tudy všichni, kdo se chtějí dostat ze směru od Liberce dál na Teplice. Teď musí volit objízdné trasy. A nejen oni ‒ uzavírka Pětimostí komplikuje situaci i místním řidičům nebo MHD. Do centra pak vůbec nesmí vjíždět kamiony než 12 tun.

„Lidi tady nedokážou přečíst tu novou dopravní situaci. Nevidí, že tu jsou dva pruhy ‒ považují to za jeden pruh, dávají přednost a tím to tu brzdí,“ rozčiluje se jeden z dopravních policistů, kteří dohlížejí na plynulost dopravy v centru Děčína.

Pondělní ranní špička se obešla bez vážnějších problémů. Někteří řidiči si centrum města o víkendu dopředu prošli, aby věděli, co je čeká. Někteří byli z objížděk rozčarovaní, většina řidičů si ale myslí, že se situace po pár dnech uklidní.

„Lidé si zvyknou, pochopí, jak to funguje a za dva až tři dny to bude v pohodě,“ potvrzuje jejich domněnky dopravní policista.

Vilsnická spojka by měla být hotová na jaře roku 2018. Dvoukilometrový úsek by měl odvést tranzitní dopravu z centra Děčína.

autor: dap
Spustit audio