Lékařský plášť jako dres? Unikátním nápadem pobaví hokejisté Chomutova českou extraligu

20. leden 2017

Jednorázové dresy k různým příležitostem jsou fenoménem současnosti. Nevyhýbají se ani české hokejové extralize. Celá řada klubů jednou za čas ukáže retro trikoty z minulosti, pražská Sparta pak ve speciálních dresech vzdává hold hasičům, záchranářům, policistům nebo vojákům. Pražany teď napodobí Chomutov.

Piráti chtějí v nedělním utkání nejvyšší soutěže proti Vítkovicím podpořit chomutovskou nemocnici ‒ hrát proto budou v opravdu hodně svérázném oblečení.

„Dres napodobuje lékařský plášť se všemi artefakty, jako například stetoskop, propisky a nechybí samozřejmě ani jmenovka, vizitka a kravata…“ vypočítává David Dinda, který dres vytvořil.

„Je to dobrý nápad. A proti tomu, v čem jsem zatím hrál, je to dost extravagantní,“ konstatuje jeden z Pirátů Michal Vondrka.

„Byl top šok, když jsem ten dres viděl poprvé. Teď už mi ale přijde hodně zajímavý. Nevím, jestli někdy někdo něco takového kdy vymyslel, je to dost unikátní,“ souhlasí s ním jeho kolega Ivan Huml.

Otázkou zatím zůstává, jak takový výkon doktorů na ledě vypadá. „Taky jsem na to zvědavý. Hlavně doufám, že víc doktorů, než hráčů na ledě, nebude potřeba…“ věří Michal Vondrka.

V doktorských pláštích budou chomutovští hokejisté „ordinovat“ už v neděli 22. ledna. V čekárně se na ně chystají Vítkovice.

autor: dak
Spustit audio