Lidé z Rumburku pomáhají ženě, které se zřítila stěna rodinného domu

27. září 2016

Lidé z Rumburku na Děčínsku pomáhají ženě, které se v pátek (23. 9.) zřítila stěna rodinného domku do drenážního výkopu. Pomoc nabízejí i lidé, kteří se o neštěstí dozvěděli na sociálních sítích. Pavlína Becker zatím nemůže do svého domu vstoupit, čeká na prohlídku statikem. Bydlí se svým synem Danielem u sousedů a město už jí nabídlo náhradní bydlení.

Pavlína Becker dům koupila před rokem a dávala starou roubenku pomalu dohromady. Žije sama s 10letým synem, doma provozuje internetový obchod s galanterií. Domek pojištěný neměla, a protože tam měla i živnost, zároveň přišla i o práci.

To, že paní Pavlína se synem Danielem v roubence ve chvíli, kdy se stěna zřítila do drenážního výkopu, nebyla, byla velká náhoda. „Jeli jsme do Jiříkova na trhy, prodávat,“ dodává paní Becker.

Zřícená stěna domu Pavlíny Becker

Po návratu domů skončili večer se synem v nemocnici, oba byli v šoku. Teď bydlí u sousedky a pomalu plánuje, co dál. „Uzdravit se, sehnat práci a začít nový život. V domě skončily, kromě občanského průkazu, veškeré naše doklady i smlouvy,“ vypočítává paní becker.

Nový byt nabídlo město Rumburk. „Poskytli jsme městský byt, který máme v bytovém fondu, v současné době se dovybavuje… Můžeme se bavit o nějakém zproštění nájmu, dokud si nevyřídí třeba sociální doplatky na bydlení,“ popisuje kroky města mluvčí Dalibor Dvořák.

Paní Pavlína Becker je momentálně bez jakýchkoliv finančních prostředků, nemůže si dovolit dům opravit a čeká na rozhodnutí statika.

Město zřídí na pomoc Pavlíně Becker transparentní účet, také na sociální síti už se lidé začali ptát, co by žena potřebovala do nového začátku.

autor: dap
Spustit audio