Litoměřice čekají dlouhodobé dopravní komplikace

24. listopad 2014

Doprava v Litoměřicích bude v následujícím roce výrazně složitější. Nejdřív jí zkomplikuje rozšiřování okružní křižovatky na Vojtěšském náměstí a následně oprava Tyršova mostu. Řidiči by se tedy měli obrnit trpělivostí a sledovat pozorně dopravní značení.

Právě zvýšení kapacity křižovatky na Vojtěšském náměstí je podmínkou pro následně plánovanou kompletní opravu Tyršova mostu. Povede přes ní totiž objízdná trasa, až bude most uzavřen. S přípravami na opravu Tyršova mostu už silničáři započali. Historická spojnice břehů Labe se v březnu 2015 zcela uzavře.

Most se nachází v těsné blízkosti soutoku Ohře a Labe a spojuje Lovosice, Terezín a Bohušovice nad Ohří s Litoměřicemi. Po obou stranách vede chodník pro pěší. Chodci budou moci most využívat i v době oprav. Uzavírku pro automobilovou dopravu plánuje Ředitelství silnic a dálnic od 1. března 2015 do konce příštího roku.

Obyvatelé Litoměřic proto musí počítat v nejbližších měsících s nárůstem dopravy, která povede centrem. Odměnou za trpělivost bude opravený most, kvůli jehož špatnému technickému stavu zvažovalo ŘSD úpravu nosnosti.

autor: Lucie Valášková
Spustit audio