Litvínov deklasoval Kometu, řádil veterán Ručinský

22. září 2014

Olympijský vítěz Martin Ručinský včera řádil na hokejovém stadionu v Litvínově. 43letý veterán skvělým výkonem přispěl k pátému vítězství Litvínova v extraligové sezóně. Verva smetla Kometu Brno 6:1 a bez porážky zůstává první.

Bývalý reprezentační útočník dal v zápase jeden gól a na další tři nahrál. Čtyřbodovým večerem se tak výrazně podepsal pod vysokou výhru. "Jediný body, které mě zajímají jsou ty tři, které máme jako mužstvo. To je pro mě důležitý. Samozřejmě jsem ale rád, že nejsem do počtu a můžu pomoct mužstvu. Kolik mám bodů mě ale až tak moc nezajímá," mávl rukou nad skvělou produktivitou Martin Ručinský.

Litvínov soupeře převálcoval v přesilovkách, využil hned čtyři. Dvě dokonce bleskově proměnil za kvapíkových 7 sekund. "Hokej je takovej. Pro nás jedině dobře, soupeře to srazí na kolena. Přesilovky byly důležité, dali jsme z nich důležité góly. Ten zápas jsme pak v klidu dohrávali," řekl Ručinský.

Víc jak půlku utkání se ale hrál vyrovnaný hokej, drtivé porážce Komety dlouho nic nenasvědčovalo. "Musím vyzdvihnout Pavla Francouze, byl to jeho zápas. Kdyby nebyl tak vynikající v bráně, byl by možná jiný výsledek. Ve třetí třetině, když jsme odskočili na 4:1, tak se nám hrálo lehčeji, soupeř už tolik nebojoval, nebruslil. Výsledek byl obrazem třetí třetiny, ne celého zápasu," uvedl litvínovský trenér Radim Rulík.

A ocenil sportovní gesto jediného brněnského střelce Petra Tona, který se za stavu 1:1 vzdal přesilovky pro svůj tým. "Nejenom, že je vynikající hráč, ale prokázal skvělý charakter. Signalizovaný faul a my ho neudělali, tak šel za rozhodčím a přiznal, že to bylo od vlastního hráče. Rozhodčí pak trest odvolal. Je to výjimečná situace a chtěl bych mu poděkovat. Vyzdvihnout jeho čin fair-play," ocenil Rulík Tonovo sportovní gesto.

autor: dak
Spustit audio