Litvínov otočil duel s Třincem a vede extraligu

17. září 2014

Hokejisté Litvínova opět ukázali, že se v novém ročníku nejvyšší soutěže nevzdávají za žádné situace. Během tří dnů podruhé za sebou otočili zápas. Včera porazili ve 3. extraligovém kole lídra tabulky z Třince 3:2 po samostatných nájezdech a vyšvihli se do čela tabulky.

Litvínov přitom ještě devět minut před koncem prohrával a nevypadalo to s ním vůbec dobře. "Pro nás je škoda, že jsme nevyhráli, protože jsme měli vedení 2:0. Bylo to utkání vysoké úrovně, oboustranně obrovské nasazení, nahoru dolů, oba týmy hrály na vítězství. Po řádné hrací době byla remíza asi zasloužená, protože šance byly na obou stranách," hodnotil třinecký trenér Jiří Kalous.

Chemici tak obrali o body i jednoho z největších favoritů na titul a potvrdili povedený vstup do sezóny. "Třinec je odskočený tým v extralize, má výborný kádr. Ale bylo dneska vidět, že my můžeme hrát proti jakémukoli soupeři," těšilo litvínovského brankáře Pavla Francouze.

Ten chytil všech pět nájezdů soupeře. "Přiznám že, že největší obavu jsem měl z Irgla. Je neskutečně šikovný. Znám ho z reprezentace, kde jsem mu moc nájezdů nechytil. Měl jsem štěstí při jeho prvním nájezdu, kdy mě vymíchal a dal tyčku. Pak se podařilo Robinovi skórovat. To je naše jistota na nájezdy a dneska nám to vyhrál," pochválil Francouz svého spoluhráče Robina Hanzla.

Jeho šikovné ruce zařídily pro Litvínov druhou penaltovou výhru za sebou. Hanzl ale roli hrdiny odmítal. "Cítím se úplně normálně, nedělám z toho vědu. Teď se daří mě, příště může Lukymu nebo Vikymu. Důležité je, že vyhráváme. Nájezdy trénujeme, pokaždé je to jiný. Někdy nás Francík vychytá, jindy ho potopíme my. Dneska předvedl bravurní zákroky a to je základ, když nás podrží gólman," uvedl Hanzl.

autor: dak
Spustit audio