Litvínov porazil Plzeň a odskočil Spartě a Brnu

26. leden 2015

Hokejisté Litvínova mají za sebou báječný extraligový týden. Tři zápasy proměnili ve tři výhry a upevnili si v tabulce druhé místo. Ve včerejším 41. kole Verva doma přehrála Plzeň 4:1.

Aktuálně výbornou formu Litvínova pocítila Plzeň už v úvodní třetině. Verva dala dva góly, od většího přídělu uchránil hosty výtečný Mensator v jejich brance. "Jsme si říkali, že na ně musíme vlítnout. První třetinu jsme vyhráli 2:0, nedali jsme jim prostor pro nic. První část se nám povedla maximálně," pochvaloval si střelec rozdílové branky Jakub Petružálek.

Litvínov byl v zápase plný energie, hostům nedal šanci. "Tím, jak všichni bruslíme, tak je těžký to bránit. Hlavně takhle pokračovat," přeje si Viktor Hübl. Ten přihrál na tři litvínovské góly. Jeho pasy se dají nazvat pologóly, protože jeho přihrávky měly, jak se říká - oči. "Mám rád tyhle nahrávky. Třikrát sehraný perfektně, kluci se mi parádně vystavili. Bylo celkem jednoduchý to nahrát," usmíval se Hübl.

Ten zakulatil své letošní bodové konto na rovnou padesátku. 17 branek a 33 asistencí znamená vedení v tabulce produktivity. "Je to bonus navíc. Daří se celému týmu a mě i jako jednotlivci. Tabulky jsou všude, člověk o tom ví a je rád, že se mu takhle daří," přiznává Hübl.

Litvínov zvládl víkendový západočeský dvojboj na jedničku. Získal 6 bodů a inkasoval k radosti brankáře Pavla Francouze jediný gól. "Pro nás všechny to byl super víkend. Jediný inkasovaný gól, to je zásluha celého týmu. Ve Varech i dneska jsme podali výborný výkon dozadu a to je naše vizitka," uvedla litvínovská jednička.

autor: dak
Spustit audio