Litvínov začal bez Ručinského a Šlégra, nechyběly opory a Kubát

24. červenec 2014

Bez olympijských vítězů Šlégra a Ručinského dnes odstartovali přípravu na ledě hokejisté extraligového Litvínova. Po hřišti se naopak proháněl navrátilec Karel Kubát, reprezentační gólman Pavel Francouz nebo dlouholeté hvězdy severočeského klubu Viktor Hübl, František Lukeš nebo Michal Trávníček.

V mužstvu skončili obránce Stříteský a útočník Černý. Největší posilou je ofenzivní zadák Karel Kubát, který se po roce vrátil z pražské Sparty. "Potřebovali jsme obránce do přesilovky, což umí výborně. A budeme se snažit u něj na defenzivě, tam má trošku problémy. Postupem času se dá zlepšit," tvrdí litvínovský trenér Miloslav Hořava.

Ten uvítal také příchod univerzála Zbyňka Skleničky z Ústí. "Bereme ho spíš jako obránce, ale je výborný, že když se něco stane v zápase, nebo bude hodně zraněných jako v minulé sezóně, že je schopný hrát i v útoku. To je výborný," pochvaluje si Hořava.

S posílením kádru je spokojený. Vůbec mu nevadí, že tým se skoro nezměnil. "Když je pohromadě pár let, je to výhoda. Co jsme chtěli, to přišlo. Chtěli jsme litvínovské kluky, máme tu mladé kluky, kteří budou na zkoušku, aby se probojovali do kádru. Tak je to správný," prohlásil litvínovský kouč.

O žlutočerný dres budou usilovat také Martin Hanzl nebo Jakub Šrámek. Přípravu s týmem naopak nezahájil Martin Ručinský. Hořava o služby 43letého olympijského vítěze ale moc stojí. "Samozřejmě, stoprocentně. Záleží na jeho rozhodnutí, on ví nejlíp sám, jaký by byl přínos a jak ho to bude bavit. Patří tu k nejlepším a je jedno, jestli mu je 17 nebo 50. Věk u něj... Tam není, že na ten věk je dobrej. To u něj neplatí. Takového hráče jsem neviděl," žasne Hořava nad Ručinského výjimečností. Ten se má k mužstvu přidat začátkem srpna, ale ještě není jisté, jestli si svou hvězdnou kariéru prodlouží. "Řekl nám to na úplně rovinu, což jsem byl hrozně rád. On řekl, že pozná na ledě, jestli ho to chytne nebo ne. Nemůže to říct v květnu, protože neví, co se bude dít v srpnu," řekl Miloslav Hořava.

V srpnu by se měl k týmu připojit také Jiří Šlégr. Naopak případné začlenění Petra Nedvěda nechává zkušeného trenéra zatím v klidu. "Vůbec jsem o tom nepřemýšlel. Buď to přijde nebo ne. Těžko říct, nevím," uvedl Hořava.

autor: dak
Spustit audio