Lovosice změnily územní plán. Stavbě servisního centra pro kamiony v Novém Klapý už nebrání

13. říjen 2016

Lovosice na Litoměřicku schválily změnu územního plánu. Lokalita spojená s kauzou stavby servisního centra pro kamiony v Novém Klapý se tak nově stala komerční zónou. Až změna nabyde právní moci, případná stavba zázemí pro kamiony už nebude v rozporu s územním plánem. Obyvatelé ze spolku Nové Klapý-Lovosice ale stavbu dlouhodobě odmítají. Josef Olmr za společnost Volvo říká, že by chtěli začít stavět, co nejdříve.

„Šlo o výklad, co tam, i podle minulého územního plánu, mohlo stát. Stavební úřad města se přikláněl k tomu, že i tehdy stavba možná byla, ovšem označení oblasti jako komerční je přesnější,“ vysvětluje vedoucí stavebního odboru Lovosice Petr Soldon.

Společnost Volvo se tak v přípravách dostala prakticky znovu na začátek. Po tom, co letos opětovně splnila požadavky krajské hygienické stanice a získala tak její souhlasné stanovisko se stavbou, se chystá pokračovat ve svém záměru a postavit zázemí pro kamiony co nejdříve.

„Na základě toho, že byla schválena změna územního plánu číslo jedna, obnoví společnost Volvo územní řízení s účelem vydání rozhodnutí pro stavbu centra a následně bude pokračovat v dalších krocích tak, abychom získali stavební povolení,“ říká za firmu Josef Olmr.

Vedoucí stavebního odboru Petr Soldon vysvětluje, že po obnovení řízení bude muset zapracovat všechny připomínky, které k Volvo truck centru přišly, například právě i od spolku Nové Klapý-Lovosice.

Předseda spolku Milan Rygl říká, že počkají na rozhodnutí stavebního odboru a rozhodnou se jak reagovat.

„Nám vůbec připadá zvláštní, jaký význam ta stavba v tom místě má. Protože to místo významně zatíženo. Jde o jedno z mála míst v Lovosicích, které není v zátopové oblasti a navíc je to významná lokalita individuálního bydlení,“ konstatuje Rygl.

Pokud se obyvatelé ze spolku Nové Klapý-Lovosice znovu odvolají, věc bude opět projednávat krajský úřad.

autor: Lucie Valášková
Spustit audio