Majiteli Teplic se stále nelíbí poměry v českém fotbale

30. červenec 2014

Majitel fotbalových Teplic, sklářská firma AGC, oceňuje finanční pomoc z Ústeckého kraje, která podpořila klubovou mládež. Naopak stále se mu nelíbí současné poměry v českém fotbale.

Po roce a půl to zopakoval předseda představenstva prvoligového klubu Pavel Šedlbauer. Nárážel přitom na majitele Jablonce Miroslava Peltu, který je zároveň předsedou Fotbalové asosiace. "Jsem ještě víc nespokojený než jsem byl. Vždyť je to úplná blbost, aby majitel klubu byl šéfem českého fotbalu. To mi mozek nebere. Víme všichni, pod jakou kritikou fotbal je, a teď se máme tvářit, že ti samí lidé ho budou zlepšovat? To je nesmysl," řekl Pavel Šedlbauer s tím, že Teplice i nadále usilují o to, aby řízení nejvyšší soutěže nespadalo pod pravomoce fotbalové asociace.

Šéf klubu ze Stínadel a zároveň evropský víceprezident AGC naopak ocenil dvoumilionovou podporu od Ústeckého kraje. "Chceme státní podporu pro mládežnické kluby, tam nás to jako soukromý subjekt, který není v nejlepší kondici, stojí 10 milionů ročně. Ale furt říkáme, že zajišťujeme zábavu pro 200 dětí, které se pak neflákají po ulicích. Oceňuji krok kraje jako první krůček a očekávám podobnou podporu od města," poukazuje na město Teplice, které ročně přispívá na mládež částkou kolem třista tisíc korun. To je podle teplického ředitele Hrdličky méně než třeba v nedalekých obcích jako jsou Proboštov nebo Modlany.

I proto podle Šedlbauera nezbývají prostředky na nákupy hráčů. "Pan trenér má skvělé nápady, jak by šlo mužstvo posílit a výkon šel nahoru, ale my bohužel musíme říct: jsme v limitovaných penězích, my po vás chceme jako po velkém profesionálovi, že ze stávajícího mužstva vytáhnete maximum. To je realita," sdělil Šedlbauer.

autor: dak
Spustit audio