Město Most chce zbourat další vybydlený dům nedaleko centra města

23. listopad 2017

Demolice činžovního domu, tzv. bloku 31 v Mostě, je dnes (23. 11.) na programu jednání tamního zastupitelstva. Město chce využít na demolici dotace z ministerstva pro místní rozvoj. Zastupitelé budou jednat také o tom, jestli v případě, že město dotaci neobdrží, zbourá Most vybydlený dům na vlastní náklady. Není ale jasné, jestli tento návrh podpoří opozice.

Jde o jednu ze tří vybydlených budov v blízkosti tzv. „bloků 100“. V sousedních dvou domech by měly vzniknout nové byty.

Původně Most plánoval zatravnění pozemku po zbourání domu, v současnosti ale uvažuje o tom, že na jeho místě postaví parkoviště pro budoucí obyvatele zrekonstruovaných domů.

Pokud město na demolici nedostane dotaci od Ministerstva pro místní rozvoj, zvažuje, že ji zaplatí ze svého. Otázkou je, jestli s tím bude, kvůli výši nákladů, souhlasit opozice.

Most už má za sebou demolice na sídlišti Chanov, kde výsledné náklady na bourání domu byly o více než polovinu nižší, než předpokládal původní projekt, a to díky konkurenci na trhu s demolicemi.

autor: Jan Beneš
Spustit audio