Městský úřad v Chlumci čeká stěhování. Od února bude sídlit v kulturním domě

5. leden 2017

V minulosti silně zadlužený Chlumec na Ústecku investuje 60 milionů korun do opravy tamního kulturního domu. Právě do něj se přesune městský úřad. V nové budově začne fungovat od února, a tak se úřednice připravují na velké stěhování.

„Kanceláře už jsou připravené s tím, že bychom se už tak za týden nebo dva měli fyzicky stěhovat ‒ tak, abychom mohli od 1. února už v plném režimu fungovat jako úřad,“ glosuje současný stav stěhování starosta Chlumce Roman Zettlizer z uskupení PROChlumec.

31. ledna končí městu smlouva ve staré budově městského úřadu na náměstí, a tak budou lidé už od 1. února chodit řešit vše potřebné do budovy kulturního domu.

První etapa Chlumec stála zhruba 10 milionů korun. „Druhou etapu budeme teď soutěžt. Příští týden máme termín na úvěrové řízení u bank,“ dodává Zettlizer.

Chlumec - tady bude od února sídlit městský úřad

Podle něj má město vše finančně propočítáno tak, aby to mohlo finančně zvládnout. Ročně by měl Chlumec ročně splácet kolem 4,5 milionu korun s tím, že 1,5 milionu Chlumec ušetří na stávající budově městského úřadu.

„Naše úvěry, které máme z minulosti, nám budou postupně končit v roce 2020. To jsou také zhruba 4 miliony, takže v roce 2021 nám ubydou i tyto závazky,“ dodává chlumecký starosta.

Kompletní oprava nového městského úřadu a kulturního domu má být hotová zhruba do roka.

autor: bach
Spustit audio