Mostecké házenkářky narazí v poháru na švýcarský Brühl

23. červenec 2014

Házenkářky Mostu, které vyhrály poslední dva české tituly, už znají své soupeřky v evropském Poháru EHF. V jeho druhém kole se na podzim utkají se švýcarským Brühlem. Rozhodl o tom včerejší los ve Vídni.

Pro mostecký tým nebude švýcarský protivník žádnou neznámou. "Tím, že jsme tam byli loni na turnaji a vyhráli tam. Hráli jsme tam výbornou házenou, ve finále jsme je porazili o patnáct, takže jsme favorité. Ale náš tým se změnil, i systém možná bude jinačí. Takže je brzké říct, jestli na ně budeme mít nebo ne. Vůbec nevím, jak se oni posunili, nebo jestli změnili kádr. Netuším," řekl trenér Černých Andělů Dušan Poloz.

Jeho tým přišel přes léto o opory Martinkovou s Beňuškovou. Na druhou stranu posílil o slovenské reprezentantky Súkenníkovou a Szarkovou ze Šaľy. "Je to jinačí, obecně každá hráčka má nějaké možnosti. Tyhle dvě mají zase něco jiného. Bude to pestřejší, bude svěží vzduch, nový impulz od holek. Cílem klubu je, rozvíjet holky, tahat sem mladší," uvedl Poloz, který má nově v kádru také talentované plzeňské házenkářky Zachovou a Smolovou.

Naopak na hřišti nemůže cepovat Martinu Weissenbilderovou, která je na marodce. "Co vím, objevila se jí krevní sraženina. Hrozila embolie. Objevilo se to pozdě. Dostává tabletky a tak na tři čtyři měsíce je mimo házenou. Ona s námi chce být v kontaktu, odjede i na soustředění, protože je dobrá do party, ale na házenou to delší dobu nevypadá," posteskl si Poloz.

autor: dak
Spustit audio