Na Facebooku vyhrožoval zastřelením kuchaři z pizzerie v Žatci, teď půjde na 4 měsíce do vězení

7. prosinec 2016

Okresní soud v Lounech dnes (7. 12.) řešil případ vyhrožování zabitím v souvislosti s úmrtím mladého Roma v pizzerii v Žatci. Muž zemřel v restauraci v polovině října a kriminalisté případ stále vyšetřují.

Před lounským soudem dnes (7. 12.) stanul dvacetiletý mladík, který na sociální síti Facebook vyhrožoval kuchaři z pizzerie. Soud ho poslal na 4 měsíce nepodmíněně do vězení s dozorem. Obě strany se vzdaly práva na odvolání a rozsudek je tedy pravomocný.

Muži hrozil až rok za nebezpečné vyhrožování. Polehčující okolností, kterou soud vzal v potaz, byl jeho omluvný dopis, který zaslal na státní zastupitelství. Přitěžující okolností naopak bylo to, že je mladík v podmínce ‒ už jednou byl za vyhrožování odsouzen a podruhé odcizil platební kartu. Je tedy možné, že soud tyto skutky přehodnotí a mladíkovi pobyt ve vězení prodlouží.

Atmosféra u soudu byla velmi emotivní. Mladík podle obžaloby na Facebooku jmenovitě obvinil kuchaře žatecké pizzerie z toho, že je vrah a v komentáři mu pak vyhrožoval zastřelením před jeho rodinou.

Kuchař z žatecké pizzerie, který byl mladíkem nařčen jako vrah přitom v práci v den, kdy se celý incident odehrál, vůbec nebyl.

Státní zástupce Jindřich Koželuh, který vyšetřuje smrt mladého Roma v žatecké pizzerii, u soudu uvedl, že zhruba v půlce prosince by měly být další výsledky pitvy. První pitva neprokázala cizí zavinění úmrtí muže.

Tento případ vyhrožování nebyl jediný a státní zastupitelství proto stíhá i další osoby.

autor: Lucie Valášková
Spustit audio