Na Mostecku hořela výrobní hala na plast. Škody přesahují 100 milionů korun

Při požáru jedné z průmyslových hal v areálu Joseph nedaleko Havraně na Mostecku byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. Policisté evakuovali desítky zaměstnanců. Požár dostali hasiči kolem 11 hodiny pod kontrolu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Požár průmyslové haly na Mostecku

Požár průmyslové haly na Mostecku | Foto: Lucie Valášková

„Problém je lokalizovaný, větší problém je ale s acetylenovými tlakovými lahvemi. Dál hasiči hledají skrytá ohniska,“ říká reportérka Českého rozhlasu Lucie Valášková. Hasičům se podařilo zabránit rozšíření požáru na druhou halu.

Požár vypukl v jedné z hal, kde se vyrábějí plastové díly pro automobily. Únik nebezpečných látek hasiči nezaznamenali. Na místě zasahovalo 14 jednotek. Příčina požáru bude předmětem vyšetřování. Škody přesáhnou 100 milionů korun.

„Z objektu jsme nemuseli nikoho zachraňovat, v době příjezdu našich jednotek už byli všichni venku," řekl velitel zásahu Petr Pospěch agentuře ČTK.

Na Mostecku se už několik dní kvůli nadlimitním koncentracím polétavého prachu špatně dýchá. V místě požáru je mlha. Stav ovzduší ale požár plastů nezhoršil. Na místě je i měřicí vůz, žádné nebezpečné znečištění zatím nezaznamenal, a tak žádné varování pro obyvatele hasiči vydávat nemuseli. „Kouř stoupal směrem nahoru a navíc je to neobydlená část, takže ohrožení lidí tady nebylo,“ řekl Pospěch.

Od začátku letošního roku jde už o druhý podobně velký požár. Na sto milionů korun odhadli hasiči škody po požáru, který 8. ledna zničil průmyslovou výrobu v Kopřivnici na Novojičínsku.

Požár průmyslové haly na Mostecku | Foto: Lucie Valášková

Lucie Valášková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme