Některé autobusy v Ústeckém kraji mají nové jízdní řády. Hlavní změny se ale chystají až na prosinec

31. srpen 2015

Ústecký kraj má za sebou už několikátou letošní změnu autobusových jízdních řádů. Krajský úřad tak reaguje na žádosti obcí, zaměstnavatelů a cestujících. Autobusy jezdí v kraji od ledna podle nového dopravního systému. Jeho start provázely komplikace.

„Já dělám od osmi, a to jsem nestíhala, absolutně ne, v 8:07 jsem tam, a to je pozdě, já potřebuju tam být před tou osmou,“ hodnotila při spuštění systému nový jízdní řád Stanislava Holubová, která jela z Jeníkova do Teplic.

Nový systém přinesl nejen nové linky, ale také jiný způsob výpočtu jízdného. Kraj už několikrát časy autobusových spojů upravoval a aktuálně vstoupila v platnost další změna. Největší úpravy jsou tentokrát na Děčínsku.

„Z větších změn a z důležitých změn chci jmenovat zejména posílení několika spoji mezi Rumburkem a Rybništěm na lince 403,“ vysvětluje Jakub Jeřábek z ústeckého krajského úřadu.

Změny budou také na lince 488, která bude nově začínat i končit na ústecké severní terase. „To je linka, která jede z Ústí přes Chlumec a Teplice do Duchcova a začínala u Masarykovy nemocnice a končila na Severní Terase.“

Většinou minutové posuny v jízdních řádech budou také v dalších oblastech - například na Litoměřicku. Významnější změny chystá kraj na polovinu prosince, kdy začne platit také nový jízdní řád na železnici.

autor: bach
Spustit audio