Není třeba dělat haló, uklidňuje útočník Chomutova Hovorka

3. říjen 2015

Hokejisté Chomutova, kteří se po roce vrátili do nejvyšší soutěže, v ní už nepřipomínají tým, který v ní byl před několika měsíci s rekordní sérii porážek pro smích. Pod vládou kouče Vladimíra Růžičky se Piráti usadili v klidném středu tabulky a po 7. kole se čtyřmi výhrami jsou v tabulce na šestém místě.

Ale mohlo být ještě lépe. Vítězná série Pirátů se zastavila v zápasech, ve kterých čekali další bodový přísun.V Olomouci a doma s Karlovými Vary byli totiž za favority. "Ale zase na druhou stranu, je začátek soutěže a všichni mají hodně sil. Nedělám rozdíl mezi slabším a silnějším soupeřem. Pro nás jako nováčka je každý soupeř těžký. Tak k tomu musíme přistupovat," tvrdil chomutovský útočník Štěpán Hřebejk.

Kdyby Chomutov v pátek vysoko porazil Energii, mohl se dokonce vyhoupnout do čela tabulky. Místo toho přišla ledová sprcha v podobě domácí porážky. "Každého to napadne, že můžeme být první. Pro mužstvo je nejlepší, když se drží nahoře. Asi je to daň nováčka a asi jsme urazili štěstěnu. Je to škoda, mohli jsme být úplně jinde," řekl útočník Marek Hovorka.

Toho štve mizerná produktivita jeho mužstva. Piráti dali jen dvanáct branek, z toho osm Růžičkův útok s Vondrkou a Červenkou. Od dalších tří formací je gólový příspěvek zatím minimální. "Přesně tak. Musíme zapracovat na střelecké efektivitě, jinak vyhrávat nebudeme. Buď jsme v koncovce laxní, nebo se nám to neodrazí, jak se odráželo. Musíme na tom zapracovat a udupat nějaký zápas 1:0 a možná nám to tam začne padat," doufá Hovorka, který skóroval v sezóně jen jednou.

I přes nepovedený poslední týden, který přinesl Pirátům dvě porážky, nemusí v Chomutově propadat panice. Vždyť extraligový nováček je na solidním šestém místě. "Netřeba dělat haló. Je dobře si říct, co jsme udělali špatně a zlepšit to, protože některé věci jsou neomluvitelné a v extralize se stávat nemůžou. Musíme zlepšit obrannou hru v pásmu, i útočníků. Méně faulovat hokejkou. Jsou to drobnosti, které rozhodují zápasy," nabádá Hovorka.

K dalšímu zápasu hokejisté Chomutova nastoupí už dnes odpoledne. Od 15 hodin se Piráti představí na hřišti čtvrtého Liberce.

autor: dak
Spustit audio