Nový primátor Mostu chce zprůhlednit zadávání veřejných zakázek a snížit dluh města

4. prosinec 2014

Novým primátorem města Mostu se stal Jan Paparega ze strany Severočeši Most. Jako hlavní úkoly koalice své strany, hnutí Ano 2011 a KSČM považuje zprůhlednění zadávání veřejných zakázek a snížení dluhu města. Koalice chce také provést audity ve společnostech, které patří městu.

„Musíme se soustředit na to, abychom dopracovali návrh rozpočtu, který byl připraven dosavad vládnoucím, dnes opozičním, sdružením Mostečané Mostu,“ řekl hned po skončení ustavujícího jednání zastupitelstva nový primátor Most Jan Paparega ze strany Severočeši Most.

Ustavující jednání mělo hladký průběh, trvalo necelé dvě hodiny. Nová koalice vytvořená vítězem voleb Severočechy Most, hnutím Ano 2011 a KSČM se chce soustředit na kontroly hospodaření.

„Samozřejmě budeme iniciovat forenzní audity, abychom prověřili hospodaření města samotného, tak i společností s majetkovou účastí města. Uděláme preventivní audity, uvidíme, co vzejde z výsledků.“

Nový primátor má tři náměstky - Markétu Starou a Marka Hrvola ze Severočechů Most a Vladimíru Ilievovou z hnutí Ano.

V 11členné radě města mají Severočeši Most šest křesel, tři křesla KSČM a dvě hnutí Ano 2011.

Zastupitelé ve středu také odhlasovali vznik kontrolního a finančního výboru, jejich obsazení ale budou zastupitelé schvalovat na dalším jednání.

autor: Jan Beneš
Spustit audio