Nový sníh dal šanci níže položeným ski areálům v Krušných horách

21. leden 2018

Poprvé se od tohoto víkendu jezdí třeba na Bouřňáku. Sněhu je ale zatím málo.

Přírodní i technický sníh pomáhá během tohoto víkendu zachránit lyžařskou sezónu i v areálech, které leží v nižších polohách Krušných hor.

Telnice na Ústecku mohla poprvé pustit Cvičnou louku. Vleky se v neděli poprvé rozjely v Horním Podluží na Děčínsku. A na Bouřňáku u Teplic je poprvé pustili už v sobotu.

„Jsem tady poprvé v životě, červená sjezdovka cekem jde, ale už jsou na ní vidět kameny,“ komentuje stav na Bouřňáku lyžař z Prahy Jan Kot.

„Je to mokré, lepí se to a už je to vydřené,“ říká Tereza Kovaříková, snowboardistka z Teplic, která na Bouřňák jezdí pravidelně.

Slalomový svah byl v sobotu ještě zavřený. „Dnes jsme otevřeli v této sezoně poprvé, už to vypadalo špatně,“ vysvětluje Pavel Tetřev, provozní ředitel Sport Centrum Bouřňák.

„Slalomák chceme ještě dosněžit technickým sněhem a v řádu dní také otevřít,“ dodává s tím, že otevření střediska pomohl přírodní sníh, ale hlavně mrazivé teploty. „Zatím upozorňujeme lidi, že sněhu je ještě málo, aby si vzali starší lyže,“ uzavírá.

Na Novém Městě směrem na Cínovec si běžkaři pochvalují upravené běžecké stopy. „Sněhu by ale mohlo být přece jen víc,“ přeje si běžkařka z Prahy Michaela Jindráková

autor: Lucie Valášková
Spustit audio