Nový vlastník majoritního podílu na hipodromu v Mostě chce pokračovat v organizování dostihů

27. květen 2016

Mostecký hipodrom má nového majoritního vlastníka. Stal se jím Jiří Charvát, majitel společnosti Charvát Group a prezident Jockey klubu České republiky. Za majoritní podíl akcí dostihového závodiště dnes (27.5.) v dražbě zaplatil přes 18 milionů korun.

Akcie prodávala těžařská společnost Severní energetická, která už nechce areál dotovat. Vyvolávací cena majoritního podílu mosteckého hipodromu byla 10 milionů korun. Dražby se účastnili čtyři zájemci a cena hipodromu se během 20 minut vyšplhala na 18 100 000 korun.

Podle Jiřího Charváta dostihový sport v Mostě zůstane

„Koupili jsme to proto, abychom tady mohli organizovat dostihy dál. Ta dráha je specifická tím, že je dobrá pro sázkaře. Doběhy jsou tady totiž úplně jiné, než v Praze, takže výsledky se tady nedají předpokládat,“ dodává Charvát.

Město Most je s výsledkem dražby spokojené. Vlastní 42 % akcií. „S panem Charvátem jsme se o zachování dostihového sportu bavili už před dražbou. Jeho seriózní jednání nám naznačuje, že Mostečané o dostihový sport nepřijdou,“ konstatuje náměstek mosteckého primátora Marek Hrvol ze Severočeši Most.

Rozhodnutí Severočeské energetické bylo překvapivé

Rozhodnutí Severní energetické zbavit se majoritního podílu akcií mosteckého hipodromu bylo překvapivé nejen pro město Most.

„V kontextu usnesení vlády o útlumu těžby na Mostecku se Severní energetická rozhodla akcie prodat. V době, kdy utlumujeme těžbu a propouštíme zaměstnance, situace dopadá i na další činnosti. Dostihové závodiště je jednou z nich,“ vysvětlila mluvčí Severočeské energetické Gabriela Sáričková-Benešová.

V letošním roce jsou na programu mosteckého hipodromu ještě dva dostihové dny. Ten nejbližší už v sobotu 28. května. Hipodrom také ještě letos zažije sedm parkurových závodů a řadu dalších akcí. Změna majoritního vlastníka v letošním programu hipodromu nic nezmění.

autor: Jan Beneš
Spustit audio