Novým předsedou ústeckého krajského soudu by se mohl stát Luboš Dörfl

Novým předsedou ústeckého krajského soudu by se mohl stát Luboš Dörfl. Soudce Vrchního soudu v Praze dnes doporučila jako nejvhodnějšího kandidáta výběrová komise. O důležitý post v justici se ucházelo devět zájemců.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krajský soud v Ústí nad Labem

Krajský soud v Ústí nad Labem | Foto: Gabriela Hauptvogelová | Zdroj: Český rozhlas

Ministryně spravedlnosti Helena Válková za ANO je připravená Dörfla navrhnout ke jmenování prezidentu Miloši Zemanovi.

„Nemám pochybnosti o tom, že jde o velice kvalitního soudce, který neměl nikdy problémy s prací, hodnocením a publikační činností. Ráda jej navrhnu a myslím, že pan prezident dojde ke stejnému názoru, ale nemůžu předjímat,“ řekla ministryně Českému rozhlasu.

Luboš Dörfl je uznávaným soudcem s 20letou praxí a manažerskými zkušenostmi. Napsal komentář k zákonu o znalcích a tlumočnících. Šest let byl mimo jiné místopředsedou Krajského soudu v Praze, kde měl na starosti insolvenční řízení o obchodní úsek. A právě insolvenční úsek bývá na ústeckém krajském soudu nejvíce kritizován.

První výběr na nového předsedu ústeckého krajského soudu vyvolal vášnivé diskuze, padala slova o justiční mafii a eskalovaly spory mezi ministryní spravedlnosti a její tehdejší náměstkyní Hanou Marvanovou.

Objevily se pochybnosti, zda je Jan Veselý schopný manažer. Také informace o hodnocení, které jako předseda Okresního soudu v Mělníku dostával, nebyla úplně lichotivá. Prezident Zeman odmítl Veselého jmenovat.

Antonín Viktora Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme