O víkendu se po víc než roce otevře opravená plavecká hala na Klíši v Ústí nad Labem

24. listopad 2015

Zhruba po více než roce se tento víkend otevře opravená plavecká hala na Klíši v Ústí nad Labem. Bylo nutné tam opravit skoro všechno.

Zhruba po více než roce se tento víkend otevře opravená plavecká hala na Klíši v Ústí nad Labem. Bylo nutné tam opravit skoro všechno. Teď je v hale Gabriela Hauptvogelová ... NAZDAR

Plavecká hala se po rekonstrukci zásadně změnila – opraveno je téměř všechno, co není vidět, jako například technologie pro bazény, úpravna vody, vzduchotechnika, topení, elektroinstalace - to vše bylo buď za, nebo na hranici životnosti.

Celá hala je zateplená a má také opravenou střechu, všechny bazény jsou nerezové, s životností kolem 50 let. Plavecká hala má společné šatny pro muže i ženy, jsou v nich ale samozřejmě převlékací kabiny.

Opravená plavecká hala na Klíši

Opravy se ale neobešly bez komplikací – už jen projekt na rekonstrukci byl špatný - nepočítal například s odtokovými žlábky u bazénu. Bylo také například potřeba zajistit průchodnost únikových cest. Vícepráce proto stály než 6,5 milionu korun. Celkem město za rekonstrukci zaplatí necelých 260 milionů - z toho bude 153 milionů z evropské dotace.

Plavecká hala se k prohlédnutí otevře veřejnosti v sobotu 28. listopadu, od neděle už bude možné si v ní i zaplavat. Vstupné do bazénu bude stát dospělého na hodinu 75 korun, na 2 hodiny 100 korun, děti, zdravotně postižené a důchodce nad 60 let bude stát hodina plavání 50 korun a 65 korun na dvě hodiny.

autor: hau
Spustit audio