OBRAZEM: Rozsáhlá oprava krytého plaveckého bazénu v Roudnici nad Labem finišuje

23. leden 2018

Krytý plavecký bazén v Roudnici nad Labem na Litoměřicku stojí na břehu Labe desítky let. Zub času se na chátrajícím objektu podepsal a město se proto pustilo do opravy. Nakonec trvala déle, než se původně předpokládalo, a zatím stále není u konce.

„Voda tu sice ještě není, ale už brzy tu bude. Byla to velice složitá rekonstrukce. V první etapě jsme reagovali na požadavky státní energetické inspekce. Bohužel jsme při ní také zjistili vážné nedostatky v hydroizolacích. Zastupitelstvo tak stálo před problémem, jestli uzavřít etapu jak je a čekat, že se k rekonstrukci bazénu budeme muset vrátit, nebo rozšířit rekonstrukci o druhou etapu a zrekonstruovat i hlavní bazén,“ popsal místostarosta města Roudnice nad Labem z hnutí Společně pro Roudnici František Padělek.

Plavecká hala má po kompletní rekonstrukci nový nejen hlavní bazén, ale i kompletní zázemí – šatny, sauny a nechybí ani nová vířivka.

„V tuto chvíli probíhá zkušební provoz. Je potřeba, aby proběhly všechny přípravy, především na hygienické zkoušky, až pak bude budovat zkolaudována a začne opět sloužit veřejnosti,“ popisuje, jak se v současnosti v roudnickém plaveckém bazénu děje mluvčí města Jan Vancl.

Kdy konkrétně bude bazén pro veřejnost otevřen, ale zatím říct nechtěl: „Záleží na tom, jak dopadnou testy a kolaudační řízení. Hned pak dáme veřejnosti vědět,“ dodává Vancl.

Celá rekonstrukce bazénu stála 73,5 milionu korun, z toho 10 milionů pokryla dotace.

autor: Lucie Valášková
Spustit audio