Odboráři Teska odvolali stávkovou pohotovost, zaměstnanci v Ústí dostanou vyšší odstupné

Odbory obchodního řetězce Tesco dnes odvolaly stávkovou pohotovost. Společnost se s odboráři dohodla, že zaměstnanci uzavíraného hypermarketu v Ústí nad Labem, kteří opustí firmu, dostanou vyšší odstupné a mimořádnou odměnu. Reorganizace se týká 102 zaměstnanců.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zaměstnanci uzavíraného hypermarketu v Ústí nad Labem, kteří opustí firmu, dostanou vyšší odstupné a mimořádnou odměnu

Zaměstnanci uzavíraného hypermarketu v Ústí nad Labem, kteří opustí firmu, dostanou vyšší odstupné a mimořádnou odměnu | Zdroj: ČTK

„Ti, kteří opustí naši společnost, dostanou vyplaceno odstupné nad rámec stanovený zákonem včetně mimořádné odměny za odpracované roky,“ uvedl generální ředitel Tesco Stores ČR David Morris.

V závislosti na počtu odpracovaných let bude odcházejícím pracovníkům navýšeno zákonné odstupné až o dvě měsíční mzdy.

Za každý celý odpracovaný měsíc z výpovědní doby jim bude navíc vyplacena mimořádná odměna. Firma jim také vyplatí věrnostní bonus, dovolenou a umožní vyčerpat rekondiční volno, které je benefitem vyplývajícím z kolektivní smlouvy.

Tesco také všem odcházejícím zaměstnancům ústeckého hypermarketu pomůže při hledání nového pracovního místa a nabídne jim pomoc při tvorbě životopisů a průvodních dopisů.

Řetězec již dříve oznámil, že těm zaměstnancům, kteří jsou ochotni a schopni dojíždět, nabídne jiné pozice v okolních obchodech. Má jít například o obchody v Děčíně, Litvínově nebo Mostě.

Tesco | Foto: Český rozhlas

Odbory obchodního řetězce Tesco v ČR na začátku minulého týdne vyhlásily stávkovou pohotovost. Reagovaly tak na plán firmy uzavřít hypermarket v Ústí nad Labem a pražský supermarket ve Smíchovské tržnici.

Zpráva o propouštění v Česku přišla jen pár dní poté, co nový šéf britského Teska Dawe Lewis představil rozsáhlý ozdravný program. Program zahrnuje omezení investic, uzavírání prodejen, snižování stavů, restrukturalizaci a možný prodej zahraničních aktivit.

Nejasná budoucnost obchodního centra

Uzavření Teska ovšem může způsobit problémy celému obchodnímu centru v ústeckých Všebořicích. Tesco totiž zabírá většinu jeho obchodní plochy.

Společnost uzavření zdůvodňuje tím, že je v místech velká konkurence a obchody mají nevýhodnou polohu. V okolí totiž v posledních letech vyrostly podobné obchody jiných řetězců.

Manažerka Monika Kubíčková zatím nechce situaci příliš rozebírat. Centrum se podle ní snaží najít jiného nájemce, připustila však, že to nebude jednoduché, protože obchody podobného typu už své zastoupení v Ústí mají.

ČTK, Gabriela Hauptvogelová, mka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme