Oprava venkovního koupaliště na ústecké Klíši začne možná už letos

19. květen 2017

Venkovní koupaliště na Klíši v Ústí nad Labem je už tři roky zavřené. Letos snad ale konečně začne jeho rekonstrukce. Studie odhaduje náklady na skoro 100 milionů korun. Nově budou součástí bazénů i atrakce. Tu hlavní, širokou skluzavku, vybrali obyvatelé v anketě.

Ústí nad Labem má zatím jen studii. Je proto ještě potřeba nechat udělat projekt a vybrat firmu a počítat přitom se zákonnými lhůtami. Přesto by podle mluvčí města Romany Macové mohla rekonstrukce začít ještě letos.

Rekonstrukci potřebuje celý venkovní plavecký areál – hlavní bazény jsou v havarijním stavu. Po jejich rekonstrukci by u nich měly být menší atrakce – například vodní stěna, chrliče, u dětského bazénu pak třeba koráb s klouzačkou. Oprav se dočkají i veškeré sítě – elektřina, voda i kanalizace a také zázemí pro návštěvníky i plavčíky.

Studie počítá i s terénními a zahradnickými úpravami a „nadstavbou“, jako je třeba volejbalové hřiště, lanové centrum apod.

Podle studie by měly hlavní opravy proběhnout v první etapě. Stát budou zhruba 63,5 milionu korun a město je podle mluvčí města Macové bude platit z vlastních peněz. V druhé etapě by se pak měla řešit nadstavba, jako jsou hřiště nebo pokladna – ta by měla stát 30 milionů korun.

Pokud vše půjde bez komplikací, mohl by se venkovní areál otevřít pro veřejnost v roce 2019.

autor: hau
Spustit audio