Oprava železničního mostu před Ploučnici: omezení na cyklostezce a výluka vlaků Děčín - Jedlová

23. červenec 2017

Třicet let sloužila provizorní mostní konstrukce před řeku Ploučnici u Děčíně. Teď už se musí vyměnit. Pro cestující na trati Děčín Jedlová to znamená výluky, cyklisté budou a chodci budou muset po objížďce.

Výluka na trati mezi Děčínem a Jedlovou začne v září, ale cyklisti a chodci se musí připravit na objížďku už od příštího týdne. "Na cyklostezce Ploučnice bude od 25. července do konce října platit omezení v části okolo areálu firmy Dempra. Objízdná trasa povede po ulici Březová přes Bechlejovice do Březin," řekla mluvčí děčínské radnice Markéta Lakomá.

Ocelová konstrukce mostu bude nahrazena novou při výluce na trati od 1. září do 30. října. "Před tímto a po tomto termínu budou probíhat přípravné a dokončovací práce. Vše by mělo být hotovo k 30. listopadu 2017," řekl Marek Illiaš, mluvčí Správy železniční dopravní cesty, která je investorem.

Po přestavbě už nebudou muset spoje omezovat rychlost a jízda přes nový most bude tišší a tudíž ohleduplnější k okolí. Podle mluvčího se také zvýší bezpečnost železničního provozu. Naposledy železničáři opravovali spodní část stavby po povodni v roce 2011. Oprava má stát 24,5 milionu korun.


zdroj: ČTK
Spustit audio