Osm maminek, dva tatínkové a dva týmy se postavili na start závodů s kočárky v Teplicích

29. březen 2015

Ve třiceti čtyřech městech závodilo s kočárky. V Teplicích byl o soutěžení ale velmi malý zájem. Závodníky nepřilákalo ani slunečné počasí a příjemné prostředí Zámecké zahrady.

Přesto soutěžili s nasazením - a nebylo to lehké. Nemohli totiž běžet, ale jít. „Nesmíte mít obě nohy ve vzduchu, musí to být opravdu chůze. Je to padesát metrů tam a padesát zpátky,“ připomněl pravidla před startem první dvojice maminek rozhodčí Radek Blahota.

Nerad bych obhajoval své dvojnásobné vítězství sám. Doufám, že mě ještě nějaký tatínek vyzve,“ stěžuje si s úsměvem tatínek David. Nakonec vyzyvatele našel - a opět zvítězil. Jeho žena Zuzka skončila druhá, třetí byla paní Květa a vítězkou se stala Míša.

„Soustředila jsem se na to, ale trénuji na strolleringu každý týden, takže jsem zvyklá,“ popisuje Míša.

Co to strollering je, vysvětlí organizátorka závodů s kočárky Lucie Blahotová: „Je to super v tom, že maminka může chodit cvičit, aniž by potřebovala hlídání. Cvičí s kočárkem, děťátko může využívat jako závaží, zátěž. Jde hlavně o sportovní chůzi a aerobní pohyb, cviky vycházejí z Pilatesovy metody.“

Soutěžilo nakonec osm maminek, dva tatínkové a dva kočárky v kategorii rodina. „Samozřejmě bychom byli rádi, kdyby soutěžilo víc lidí. Ale je to větší účast než loni, takže jsme ve finále spokojeni,“ hodnotí letošní ročník Lucie Blahotová.

Celý výtěžek, i když malý, půjde do teplické porodnice. „Bylo by fajn, kdyby za to šel koupit třeba polštář na kojení,“ přeje si Lucie Blahotová.

autor: hau
Spustit audio