Technoparty v Červeném Újezdu skončila. Začíná se uklízet a počítají se škody

V areálu bývalého utečeneckého tábora v Červeném Újezdě na Teplicku skončila několikadenní technoparty, na níž se sjely tisíce lidí z celé Evropy. Pořadatelé, kteří si pozemek pronajali od soukromého majitele, ovšem původně nahlásili akci jen pro zhruba 400 účastníků. Místní obyvatelé si stěžovali hlavně na hluk a nepořádek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na technoparty se do Červeného Újezdu sjelo několik tisíc lidí

Na technoparty se do Červeného Újezdu sjelo několik tisíc lidí | Foto: Tomáš Šácha | Zdroj: Český rozhlas

Dunivá hudba sice utichla, zůstává ale nepořádek a řada tanečníků, kteří než někam odjedou, musí vystřízlivět

„Co se týče areálu, to je věc majitele pozemku. My teď budeme řešit spíš to, co se týká nepořádku na cestách, veřejných prostranstvích. Napřed budeme apelovat na pořadatele, aby si to sám uklidil. Pokud to neudělá, budeme to muset na naše náklady uklidit my, ale samozřejmě bychom to po něm chtěli proplatit,“ řekla Českému rozhlasu starostka nedalekých Měrunic Jitka Nová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čtyřdenní technopárty v Červeném Újezdu na Teplicku je k úlevě tamních lidí minulostí. Natáčela Iva Zítková

Na akci, která začala v pátek, si stěžovali obyvatelé okolních obcí hlavně kvůli nadměrnému hluku nebo údajnému narušování osobního vlastnictví. Vážnější incidenty policie nezaznamenala.

Policisté teď kontrolují dopravu, podle jejich mluvčí Veroniky Hyšplerové účastníkům party nabízejí test na alkohol a drogy před tím, než usednou za volant.

Na technoparty se do Červeného Újezdu sjelo několik tisíc lidí | Foto: Tomáš Šácha

Na technoparty několikrát zasahovali záchranáři. Pomáhali především lidem, kteří měli menší zranění, nebo těm, kteří to přehnali s alkoholem a zřejmě i s drogami.

Hygienici měřili na místě úroveň hluku ve dne i v noci a podle předběžných informací byly limity překročeny. Kompletní výsledky ale budou k dispozici až za několik dní.

ČRo, Martin Hromádka, msk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme