Pokračuje očkování psů proti vzteklině. Pro pejskaře z Mostu zdarma

24. květen 2016

Druhým dnem dnes (24.5.) pokračuje v Mostě bezplatné očkování psů proti vzteklině a dalším nemocem. Zdarma ho mají všichni majitelé psů z Mostu, kteří platí poplatky. Loni službu využilo 453 pejskařů.

„Aby sem člověk přišel a nechal si zdarma naočkovat psa, musí mít psa v evidenci a musí mít zaplacený roční poplatek,“ konstatuje Marcela Mariničová z mosteckého magistrátu.

U brány mosteckého fotbalového stadionu, kde se řadí majitelé psů. Když úřednice zkontrolují, jestli zaplatili poplatky, postoupí dál ke školní lavici, za kterou stojí veterinář s injekční stříkačkou.

„Doktor ví, že dostane tu injekci zadarmo. Protože pokud nesplní kritéria… Může se přijít kdokoliv, ale musí si to zaplatit. 80 korun za vzteklinu a 250 korun za kombinovanou vakcínu,“ doplňuje Mariničová.

Očkování. Ilustrační foto

Ve frontě čekají se svými majiteli velká i malá plemena. Veterinář Petr Vaculín sotva stíhá nabírat do stříkačky očkovací látku: „Očkujeme proti vzteklině, potom kombinovanou vakcínu, to je proti parvoviróze, psince, leptospiróze…“

Bezplatné očkování psů se uskuteční v Mostě 24. května od 14:30 do 15:30 ve Vtelně, před bývalou hasičskou zbrojnicí a pak od 16:00 do 17:00 hodin v Rudolicích, před hasičskou zbrojnicí. Zítra, tedy ve středu 25. května mohou zájemci o očkování přijít od 14:30 do 15:30 hodin do městské části Souš, před bývalou vinotéku a od 16:00 do 17:00 hodin do Čepiroh ke hřišti.

autor: Jan Beneš
Spustit audio