Policisté dopadli tři muže podezřelé z bankovní loupeže v Kláštěrci nad Ohří

21. září 2017

Kriminalisté obvinili za srpnové loupežné přepadení banky v Klášterci nad Ohří trojici mužů. Při loupeži tehdy zmizelo zhruba 60 000 korun. Všichni obžalovaní jsou podle policie recidivisté. Vyšetřovatelé je podezírají také z dalších loupeží na Chomutovsku nebo Mostecku.

„V bance v Klášterci nad Ohří se jednalo o tři pachatele ve věku 31 až 37 let. Při přepadení odcizili víc než 60 tisíc korun,“ uvedl kriminalista Jiří Vopravil.

Trojce pachatelů nebyla pro policisty neznámá. Jeden z mužů se například dostal z vězení jen zhruba měsíc před loupeží. „Měli už bohatou trestnou minulost. Jeden z pachatelů dokonce banku v Klášterci nad Ohří, stejnou banku, ale jinou pobočku, přepadl se spolupachateli už v roce 2004,“ doplnil Vopravil.

Podle kriminalistů loupili v Klášterci dva z trojce zadržených. Třetí na ně čekal před bankou s automobilem.

„Oba dva byli ozbrojeni krátkými střelnými zbraněmi, celé to přepadení 2. 8. trvalo přibližně 55 vteřin. Naštěstí se, kromě škody na penězích, nikomu nic nestalo – žádné ublížení na zdraví nenastalo,“ vysvětlil kriminalista Alexandr Fuč.


Trojce zadržených čeká na soud ve vazbě. Vedle přepadení banky je policisté viní také například z vloupání do domů nebo aut. Některé z podezřelých chytili policisté na začátku září přímo při činech. „Část pachatelů byla zadržena přímo v místech bydliště, část venku – při páchání jiné trestné činnosti. Byli zadrženi zásahovou jednotkou,“ upřesnil Vopravil.

V případě uznání viny hrozí údajným pachatelům loupežného přepadení banky v Klášterci 5-12 let vězení.

Lupiče, který v červnu přepadl banku v Kadani, se zatím dopadnout nepodařilo

Naopak v případě červnového přepadení banky v nedaleké Kadani na Chomutovsku zatím policisté podezřelého nedopadli. Případ se přitom podobná neúspěšnému přepadení stejné banky v roce 2013, kdy je chování pachatele podobné.

„Vycházíme především z toho, že typově postava, částečně i styl oblečení, i chování vůči pokladní, jsou podobné,“ uvedl kriminalista Jiří Král.

Policisté pátrají po muži ve věku cca 40 let. Je vysoký asi 180 centimetrů, má světlou pleť a tmavé, nakrátko střižené vlasy. V době loupeže měl neoholené vousy a na očích dioptrické brýle. Na hlavě měl také bílou kšiltovku. Oblečený byl do tmavě zelené mikiny s potiskem a kapsou vpředu a tmavých kalhot.

autor: bach
Spustit audio