Policisté měří překračování rychlosti. Začal Světový týden bezpečnosti

8. květen 2017

Řidiči by měli ode dneška dávat pozor. Začal totiž týden bezpečnosti, během kterého policisté kontrolují dodržování povolené rychlosti. Akci vyhlásila po celém světě Organizace spojených národů.

„Za rok 2016 bylo 10002 nehody a vlivem nepřiměřené rychlosti 1445. Letos leden až březen 2506 a vlivem nepřiměřené rychlosti 491,“ nahlédla do policejních statistik ústecká policejní mluvčí Šárka Poláčková. Do celostátní akce se zapojili i policisté z Ústeckého kraje, kteří v pondělí vyjeli na měřit v neoznačených vozech. Byla s nimi i Daniela Pilařová, poslechněte si její reportáž.

„Tento týden vyhlásila Organizace spojených národů už po čtvrté celosvětový týden bezpečnosti silničního provozu, který je zaměřený na porušování stanovených rychlostních limitů,“ vysvětlila ústecká policejní mluvčí Šárka Poláčková účel akce. Policisté budou celý týden výkonu měřit rychlost na silnicích všech kategorií. Konají se také různé projekty zaměřené na prevenci, například bezplatné kurzy pro motorkáře v Sosnové.

Světový týden bezpečnosti končí 14. května.

autor: dap
Spustit audio