Požár domu ve Šluknově vyhnal včera lidi do zimy. Město jim teď hledá náhradní ubytování

17. leden 2018

Z nájemního domu ve Šluknově vyhnal včera ráno velký požár střechy asi 30 lidí z teplých postelí do mrazu. Domov musela kvůli ohni opustit i matka s novorozenými dvojčaty. Úředníci je zatím umístili, kam se dalo. Někteří jsou u příbuzných, jiným poskytlo azyl tamní centrum pro děti Klokan. Město chce rodinám pomoci sehnat bydlení, jedná proto s vlastníky domů ve Šluknově.

„Manželka šla ráno do práce, za 5 minut mi někdo bouchal na okno, byli to požárníci, že hoříme,“ popisuje včerejší situaci jeden z obyvatel domu.


Město se zatím o všechny lidi postaralo, i když to nebylo lehké, potvrzuje místostarosta Šluknova Rudolf Sochor: „Některé rodiny se nám podařilo umísit poměrně dobře, to znamená, že šly k příbuzným, jedinou rodinu se nám nepodařilo momentálně umístit, ale vyšlo nám vstříc středisko Klokánek.“


V Domě bydlelo kolem třicítky lidí, další tam byli na návštěvě a bylo tam i několik dětí, říká městská sociální pracovnice Marcela Postlerová: „Šlo o 18 dětí ze tří rodin, z toho ta rodina, která má nejvíce dětí, je umístěna právě tady v dětském centru Klokánek. Snažíme se následně hledat standardní bydlení.“


Na spáleništi se celé odpoledne pohybovali vyšetřovatelé. Podle slov mluvčího hasičů Lukáše Marvana se příčina vzniku požáru a výše škody se vyšetřují.

autor: dap
Spustit audio