Přes 60 milionů korun investuje Chlumec do opravy kulturního domu. Město si muselo půjčit

17. srpen 2017

Zhruba za rok má mít město Chlumec na Ústecku kompletně opravený kulturní dům. Ten se za desítky milionů přemění na budovu s různým využitím. Od letošního jara v budově například sídlí chlumecký městský úřad.

Nejdůležitější opravy se týkají společenského sálu, fasády, a také vstupní haly do kulturního domu. Jde o druhou fázi této budovy. Už před časem nechalo město upravit horní část kulturního domu, kde od letoška funguje chlumecký městský úřad.

Chlumec se v minulosti kvůli dluhům ocitl na pokraji bankrotu. Soud za to tehdy potrestal předminulého starostu 5 lety vězení. Kvůli dluhům přišel Chlumec také o budovu městského úřadu. Právě z ní přestěhovalo vedení města úředníky do kulturního domu s tím, že ušetří za provoz. Za dnes už bývalou budovu totiž muselo platit nájem.

Na opravy kulturního domu si město vzalo úvěr a druhá fáze oprav vyjde podle smlouvy se stavebními firmami na víc než 64 milionů korun. Většinu zaplatí město právě z půjčky.

Opravy kulturního domu v Chlumci na Ústecku mají skončit zhruba za rok. Vedle městského úřadu má být v budově i dál kino a společenský sál. Nově by tam ale měli lidé najít také obřadní síň nebo tělocvičnu.

autor: bach
Spustit audio