Přestavba pavilonu pro tučňáky v ústecké zoo se opozdila. Hotová bude až v létě

31. březen 2017

Návštěvníci zoo v Ústí nad Labem tučňáky brýlové od začátku nové sezóny neuvidí. Přestavba jejich pavilonu se totiž protáhla a bude hotová až v létě. Práce budou stát zhruba osm a půl milionu korun. Zhruba jeden milion zoo nashromáždila díky darům. Zbytek peněz zastupitelé odsouhlasili loni v říjnu.

Dělníci zatím přes zimu pracovali na vnitřních prostorách, kde je zázemí pro chovatele i zvířata, a také přípravna krmení. Na venkovní úpravy zatím zoo nemá ani stavitele. ,

„Veřejné zakázky v současné době probíhají. Vlastní úprava už pak nebude trvat dlouho. Zdržely nás mrazy a zima, protože technologie, které používáme k penetraci bazénu, jsou na bázi dlouhodobých plusových teplot, takže nám počasí neumožnilo v úpravě pokračovat. Navíc se upravuje nejen to, co návštěvník vidí, ale třeba i technologie úpravy vody, chlazení, filtrace… Teprve pak budeme moci tučňáky přivézt,“ vysvětlil Roman Končel, který je pověřený řízením zahrady.

Staveniště by se v nový pavilon mělo proměnit v létě. A pak už by tam návštěvníci mohli vidět devět párů tučňáků brýlových.

Pavilon pro tučňáky brýlové bude hotový v létě. Práce zdržela i dlouhá zima.
autor: hau
Spustit audio