Při průjezdu Děčínem musí motoristé počítat s řadou dopravních omezení

10. srpen 2012

Řidiči projíždějící Děčínem se musí obrnit během prázdnin trpělivostí. Hned na několika místech nastala a nebo ještě nastanou nejrůznější dopravní omezení.

Lidem za volanty komplikovaný průjezd Děčínem vadí, ale zároveň chápou, že tam, kde se objeví stavbaři, musí ustoupit motoristé.

Už nějakou dobu nemohou projíždět po kruhovém objezdu na labském nábřeží. V sousedství Labe totiž pokračují práce na výstavbě protipovodňových zdí. Investorem staveb, které si na obou březích řeky vyžádají zhruba tři sta milionů korun a mají ochránit město před velkou vodou, je státní podnik Povodí Labe.

Krátkodobá omezení dopravy nastala během prázdnin na Tyršově mostě. Šlo o běžnou úpravu povrchu vozovky. Z ní ale zmizely piktogramy vyznačující vymezený koridor pro cyklisty. Není to ale vina města, vysvětlila mluvčí děčínského magistrátu Markéta Lakomá: „Na kontrolním dnu Labské stezky město upozorňovalo že položí koncem července položí v rámci pravidelné údržby vozovky mikrokoberec. Přesto Ústecký kraj, který stezku realizuje, nechal piktogramy namalovat. Proto je na své náklady bude muset namalovat znovu.“

Ještě několik týdnů potrvají dopravní omezení na Kamenické, tedy při výjezdu z Děčína směrem na Liberec. Není to komunikace města a nerozhodovali jsme o termínu dopravních omezení, vysvětlila Jana Kohoutová z oddělení dopravního a silničního úřadu děčínského magistrátu: „Na Kamenické, protože je to silnice první třídy, je příslušným správním úřadem krajský úřad, odbor dopravy. Je to akce Severočeských vodovodů a kanalizací.“

autor: Josef Suk
Spustit audio