Případ vraždy bezdomovce na Ústecku. Obviněné školáky poslal soud do vazby, hrozí jim 10 let

Ústecký okresní soud poslal ve středu do vazby dva mladistvé, kteří jsou obviněni z brutální vraždy bezdomovce v Ústí nad Labem. Informoval o tom státní zástupce Jan Veselý. Mladíci jsou obviněni v nejpřísnějším odstavci trestního zákona, hrozí jim až 10 let vězení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soud (ilustrační foto)

Soud (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„Oba obvinění mladiství byli vzati do vazby z důvodu paragrafu 67, písmena a, c trestního řádu, tedy z obavy, že budou trestnou činnost opakovat nebo uprchnou a budou se skrývat," upřesnil státní zástupce Jan Veselý.

Vražda se odehrála v pondělí nad ránem v zahradní chatce ve čtvrti Střekov. Zavražděný muž tam podle svých přátel přespával asi dva týdny.

„Já jsem tam bydlel rok a nikdy se mi nic nestalo. Byl to výbornej chlap, bezdomovcům pomáhal, krmil je. Byl to dvoumetrový chlap, kdyby byl na nohou, tak by se umlátit nenechal," popsal kamarád oběti Jiří Česal.

Otec jednoho z obviněných řekl, že jeho syn nikdy neměl násilnické sklony. „Myslím si, že by to sám nedokázal, že ho navedl ten druhý. Měl nějaké problémy ve škole, ale to byly dětské věci. S policií nikdy problémy neměl," řekl novinářům.

Podle právní kvalifikace případu jsou obvinění ve třetím, nejpřísnějším paragrafu trestního zákona, za vraždu spáchanou zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem. Za ten hrozí 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest. V případě mladistvých je to polovina. Vražda byla velmi brutální.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme