Psychiatrická nemocnice v Horních Beřkovicích vybudovala nové zázemí pro pacienty

29. květen 2017

Lékaři v psychiatrické nemocnici v Horních Beřkovicích se snaží pomoci co nejvíce pacientům žít opět normální život. A to i těm, kteří bojují s vážnými nemocemi dlouhodobě. V současnosti k tomu mají díky rozsáhlým opravám v areálu nové zázemí.

„To, že jsme získali nové prostory, nám ohromně pomohlo. Jednak nám to rozšíří kapacity na pacienty, druhým pozitivem je to, že to pomůže pacientům tím, že se pohybují v pěkném prostředí na úrovni,“ vysvětluje psycholog a vedoucí programu Komplexní rehabilitace Marek Procházka.

Cílem programu Komplexní rehabilitace je zotavit pacienta natolik, aby i se svým postižením dokázal žít kvalitní život, prožívat spokojené vztahy a plnit si svá přání.

Psychiatrická nemocnici v Horních Beřkovicích má nové zázemí pro pacienty

„Používáme všechny možné kreativní textilní techniky. Může se tady tkát, vyšívat, plést,“ vypočítává vedoucí ergoterapeutka Květa Myslivcová a pokračuje: „Přineslo nám to odbornost – ergoterapie už není vnímána jen jako vyplnění volného času. Ukazuje to její užitečnost pro rozvoj samostatnosti pacientů při jejich přechodu do domácího prostředí.“

Nové prostory pro Komplexní rehabilitaci pacientů za 21 milionů korun vznikly v nemocnici díky Norským fondům.

autor: Lucie Valášková
Spustit audio