Radnice v Ústeckém kraji se snaží omezit provozování výherních automatů

21. listopad 2011

Zastupitelé v Lounech budou dnes (21.11.) jednat o změnách ve vyhlášce, která upravuje provoz heren. Chtějí jim například omezit reklamu. V Bílině na Teplicku zase chtějí ještě do konce roku zakázat hazard nejen v centru, ale po celém městě bez výjimky.

Příjmy z výherních automatů totiž podle bílinských radních nevyváží negativa.

„Za poslední rok, se všemi příjmy, to dělá 2,2 milionů korun do městské kasy. O tom co to městu bere není třeba dlouze mluvit. Takže jsem se rozhodli pro další, nové terminály a výherní automaty dát stopku a od roku 2015 je možnost že by se to mohlo celoplošně zakázat i na stávajících povolených terminálech a výherních hracích přístrojích.“ vysvětlil postoj bílinské radnice radní František Poživil.

O návrhu bude ještě 8. prosince jednat bílinské zastupitelstvo. Od října upravili v Lounech zákaz denního provozu hracích automatů tak, aby platil jak pro hrací automaty, tak pro videoterminály.

V pondělí 21. listopadu chtějí lounští radní omezit dobu provozování těchto přístrojů. Navíc by měly z domů zmizet poutače, lákající na aktuální výši sumy, kterou je možné v herně vyhrát.

autor: Jan Beneš
Spustit audio