Ručinský místo důchodu vládne extraligovým statistikám

22. září 2014

Hokejista Martin Ručinský si v létě vážně pohrával s myšlenkou, že ve 43 letech pověsí brusle na hřebík a hokejku odloží do sklepa. Nakonec si to ale rozmyslel a stále baví extraligu parádními kousky. I díky němu vede Litvínov bez porážky po 5. kole nejvyšší soutěž.

"Já si to užívám. Když se takhle daří a mužstvo šlape, proč si to neužít. Já říkal už před sezonou, že na 99,9 procent je to moje poslední sezóna a chci si jí užít. Zahrát play-off a důstojně se rozloužit s publikem," řekl Martin Ručinský, který vládne extraligovým statistikám v kanadském bodování.

Litvínov je na vítězné vlně a olympijskému vítězi se hraje v pohodě. Jsme tu jako jeden muž, společně vyhráváme i prohráváme. Já jsem se rozhodl pokrčovat, protože máme výborné trenéry, má to hlavu a patu. A chtěl jsem ještě sezonu strávit s kluky, protože máme výbornou partu a mužstvo není špatný, má kvalitu a potenciál. Kladli jsme důraz na začátek sezóny, nechceme dopadnout jako loni. Jsme rádi, že se nám vydařil, ale nic to neznamená," tvrdí Ručinský, který v úvodních pěti zápasech třikrát skóroval a na dalších šest branek přihrál.

Že je Litvínov první, to ho opravdu příliš nevzrušuje. "Já tu tabulku moc nesleduju, i když jsem zaregistroval, že jsme první. Jsme výborně kondičně připravení, to je základ všechno, alfa omega našeho výkonu. A hrajeme jako tým," cení si Ručinský.

autor: dak
Spustit audio