Rumburská nemocnice podá v souvislosti s případem vraždy pacientky trestní oznámení na lékaře

Vedení rumburské nemocnice podá kvůli nadržování a neoznámení trestného činu trestní oznámení na lékaře Petra Vondráčka. Oznámení souvisí s nedávným případem vraždy sedmdesátileté pacientky. Za tu policie obvinila bývalou zdravotní sestru z nemocnice v Rumburku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rumburská nemocnice

Rumburská nemocnice | Foto: Tomáš Mařas | Zdroj: Český rozhlas

Lékař měl službu v den, kdy žena zemřela po vysoké dávce draslíku. Server Lidovky.cz zjistil, že podle právního posudku měl Vondráček manipulovat s důkazy a znehodnotit je.

Sedmdesátiletá pacientka v rumburské nemocnici zemřela v noci na 6. června a vyšetřování prokázalo, že ji zabila velká dávka draslíku, která způsobila srdeční arytmii a smrt. Na podezřelé úmrtí upozornil právě Vondráček.

Draslík zemřelé podala podle policie zdravotní sestra, které v případě odsouzení hrozí až 18 let vězení. Krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová uvedla, že policie nemá indicie, že by sestře někdo pomáhal.

Policie původně pracovala s domněnkou, že sestra zabíjela ze soucitu a prováděla eutanazii. Tuto verzi už ale policisté v podstatě vyloučili. Teď se zabývají verzí, že čin byl úmyslný.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme