Rumburská nemocnice předala policii materiály k asi deseti úmrtím pacientů

Rumburská nemocnice kontroluje všechny sporné případy úmrtí pacientů, které ošetřovala sestra obviněná z vraždy. Na včerejším zastupitelstvu to řekl ředitel Lužické nemocnice Darek Šváb. Jednání trvalo několik hodin a jádrem sporu bylo hlavně to, jestli lékaři nahlásili podezřelé okolnosti smrti sedmdesátileté ženy policii i vedení nemocnice včas.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lužická nemocnice v Rumburku (archivní foto)

Lužická nemocnice v Rumburku (archivní foto) | Zdroj: ČTK

Šváb také řekl, že vedení nemocnice předalo policii materiály asi k desítce případů nenadálých úmrtí. Dozorující státní zástupce už dříve vysvětlil, že jde o rutinní prověřování.

Sestra je ve vazbě a čelí obvinění z vraždy těžce nemocné seniorky, kterou měla usmrtit draslíkem. Pokud se její vina prokáže, hrozí jí až 18 let ve vězení.

Sedmdesátiletá onkologická pacientka v rumburské nemocnici zemřela v noci z 5. na 6. června. Vyšetřování prokázalo, že ji zabila velká dávka draslíku, která způsobila srdeční arytmii a smrt.

Padesátiletá zdravotní sestra byla z nemocnice, kde pracovala, byla propuštěna.

Vedené lužické nemocnice v Rumburku začalo s rozsáhlou kontrolou dokumentů a pracovních postupů - jak u lékařů, tak sester.

Podle ředitele nemocnice Darka Švába se zpřísnila hlavně pravidla pro manipulaci a léky a opiáty.

Iva Zítková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme