Rumburská nemocnice zveřejnila trestní oznámení na lékaře v kauze podezřelého úmrtí

Rumburská nemocnice na svých stránkách zveřejnila trestní oznámení proti jednomu ze svých lékařů. Ten měl policii pozdě nahlásit podezřelé úmrtí sedmdesátileté ženy. Její smrt měla zavinit sestra, která je obviněná z vraždy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rumburská nemocnice

Rumburská nemocnice | Foto: Tomáš Mařas | Zdroj: Český rozhlas

V trestním oznámení, které podalo vedení nemocnice, stojí, že lékař nepřivolal policii ani ve chvíli, kdy bylo zřejmé, že úmrtí seniorky nebylo přirozené.

Chyby měl udělat i při vyplnění úmrtního listu, kvůli kterému nebyla nařízena soudní pitva.

Lékař se naopak brání tím, že právě jeho postup možnou vraždu odhalil. Provedl totiž okamžitě krevní rozbor, který ukázal, že sedmdesátiletá žena byla předávkovaná draslíkem.

Seniorce měla vysokou dávkou draslíku podat jedna ze zdravotních sester. Ta čelí obvinění z vraždy. Pokud se její vina prokáže, hrozí jí až 18 let ve vězení.

Onkologická pacientka v rumburské nemocnici zemřela v noci z 5. na 6. června. Velká dávka draslíku jí způsobila srdeční arytmii a smrt.

Iva Zítková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme