Saganománie v Teplicích. Slavný Slovák na kole přilákal rekordní návštěvu

30. duben 2016

Saganománie zachvátila Teplice. Loňský světový šampion v silniční cyklistice Peter Sagan přilákal na závod horských kol do lázeňského města rekordní návštěvu. Kolem trati pobíhala zhruba pětitisícovka fanoušků. Ti si pořizovali fotografie a videa populárního Slováka.

"Chtěl jsem ho vidět poprvé konečně naživo. Na Slovensku je to fenomén. Lidi si kvůli němu kupují kola," líčil fanoušek ze Slovenska. Diváci kmitali s fotoaparáty a mobily kolem trati. "Jasný, máme pár fotek," usmívali se někteří z nich. Za Slovákem přijely i fanynky. "Sluší mu to jako v televizi," smály se.

Organizátor teplického závodu Petr Hejduk byl v jednom kole. "Ať tu byli olympijští vítězové, tak nikdy se nestalo to co Saganovi. Ten když projížděl, lidi pískali, tleskali. Ze stanu nemohl odejít, protože lidi skandovali Sagan, Sagan," říkal Hejduk. "Ani když byl Armstrong v Praze, tak nebylo takové davové šílenství," dodal.

Peter Sagan dojel čtvrtý. "Celkem pěkná trať, líbilo se mi to. Škoda defektu, ale čtvrté místo dobré. Na silnici mě nebaví, že závod začíná až po pěti hodinách. Tady se jedou od startu bomby až do cíle. Je to rychlé a víc zábavné," řekl slovenský závodník.

Jeho přemožitelem se stal Jan Škarnitzl, který tak vyhrál i druhý závod Českého poháru horských kol. Saganův skalp nepřeceňoval. "Je, ale musíme to brát s rezervou. Má volno, jen si odskočil na závod. Těší mě to, ale na silnici by to bylo něco jiného," usmál se Škarnitzl. "Ale byla místa, kde jsem cítil, že mám navrch, což mě těší," potěšilo vítěze.

autor: dak
Spustit audio