Ščasný vyrukoval na Spartu podobně jako Vrba na Nizozemsko, Teplice tak znovu neprohrály

Fotbalisty Teplic neobrali o neporazitelnost ani hráči mistrovské Sparty. Úřadující mistři v 7. kole Synot ligy remizovali na Stínadlech 0:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Teplic a Sparty se zdraví na konci zápasu

Hráči Teplic a Sparty se zdraví na konci zápasu | Zdroj: ČTK

Sotva rozhodčí Zelinka utkání zahájil, rozestavěli se Severočeši do hlubokého obranného valu, ze kterého vyráželi napadat sparťanskou rozehrávku a pak do nebezpečných protiútoků.

„Hráli jsme přesně, co po nás trenér chtěl. Měl na Spartu připravenou hodně dobrou taktiku. Dělala jí problémy,“ chválil svého nadřízeného Zdeňka Ščasného teplický záložník Egon Vůch.

Přehrát

00:00 / 00:00

Teplice utlumily sparťanský útok a v lize jsou stále jediným neporaženým

To několik sparťanských fotbalistů zažilo určité déjá vu, protože podobnou taktiku naordinoval trenér národního týmu Pavel Vrba ve vítězném duelu s Nizozemskem. Teď ji reprezentanti David Lafata, Pavel Kadeřábek, Ladislav Krejčí a Bořek Dočkal okusili i z druhé strany.

„Vždycky se hraje lépe, když máte větší držení míče a snažíte se něco vytvořit, než když se posouváte v bloku a snažíte se eliminovat soupeře,“ srovnával rozdílné strategie Bořek Dočkal.

Jenže spokojenější byl v obou případech ten tým, který byl méně na balonu, tedy česká reprezentace a Teplice. Trenér žlutomodrých Zdeněk Ščasný ale odmítá, že by se pojetím Pavla Vrby z utkání proti Nizozemsku inspiroval.

„My jsme podobně hráli už loni, například v Brně. Národním družstvem jsem se neinspiroval,“ upřesňoval Ščasný.

Jan Suchan, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme