Schůzka rodičů s ředitelkou litoměřického gymnázia měla policejní předehru

24. červen 2011

Situace na Jungmannově gymnáziu v Litoměřicích se vyhrocuje. Neuklidnilo ji ani páteční setkání několika desítek rodičů studentů s ředitelkou školy Evou Bulasovou. Před začátkem schůzky na škole měli práci policisté...

Policii na rodiče přivolala tísňovou linkou ředitelka, jak dokazuje dialog rodičů s policistou, který zjišťoval okolnosti. „Na 158 oznámila, že sem vtrhlo čtyřicet lidí.“ vysvětluje policista rodičům.

Zástupci rodičů ale prokázali, že jde o sjednanou schůzku. Na ní pak ředitelka odpovídala především na otázky týkající se auditu a výpovědí pedagogům, které prý zatím nikdo nedostal.

Odpovědnost za krizi ve škole přičítá rebelujícím učitelům, odmítá své manažerské selhání i to, že by odstoupila, jak požadují odbory, zastupitelé, rodiče i studenti. „Protože se necítím být vinna, mojí povinností je nastolit klid.“ říká Bulasová.

Odpovědi ředitelky na schůzce rodiče neuspokojily, uvedl za ně Martin Šimsa: „Naopak, postoj rodičů to radikalizovalo. Neodpovídala k věci, rozhodně nehodláme ustoupit. Rozhodující bude ve středu krajské zastupitelstvo.“

autor: Miroslav Zimmer
Spustit audio