Severočeši.cz možná vypadnou z voleb, zmocněnkyně odvolala kandidáty

Hnutí Severočeši.cz zřejmě nebude kandidovat v letošních krajských volbách v Ústeckém kraji. Lidé také asi nebudou moct do Senátu volit Alenu Dernerovou, kterou právě toto politické hnutí navrhlo. Kandidátní listinu hnutí pro oboje volby odvolala první místopředsedkyně strany Hana Jeníčková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alena Dernerová

Alena Dernerová | Foto: senátní stránky

Zmocněnkyně hnutí, někdejší náměstkyně mosteckého primátora Hana Jeníčková, dnes podle mluvčí krajského úřadu odvolala všech 55 kandidátů.

Severočeši tak pravděpodobně doplatili na dlouhodobé spory dvou táborů, členů kolem podnikatele Jiřího Zelenky a křídla z Mostu, ve kterém je i zmocněnkyně Jeníčková.

Boj uvnitř hnutí skončil u soudu, který v červenci rozhodl, že valná hromada z roku 2014 je neplatná. Tím přišel o funkci předsedy poslanec Bronislav Schwarz, který se v pátek pokusí odvolání kandidátů zvrátit.

Podle krajského úřadu už se ale rozhodnutí nedá vzít zpátky. V minulých volbách získali Severočeši devět mandátů a uspěli i oba senátorští kandidáti.

Jana Klementová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme