Silničáři pokračují ve stavbě kruhového objezdu v Přestanově. Hotový má být do poloviny roku

22. únor 2018

Ještě zhruba čtyři měsíce budou řidiči projíždět omezením na silnici mezi Teplicemi a Děčínem v Přestanově na Ústecku. Dělníci tam budují nový kruhový objezd, který má v obci zklidnit dopravu na křížení hlavní silnice a komunikace na Krupku a Chabařovice. Ani po dokončení nové okružní křižovatky se ale řidiči omezení nezbaví.

Zhruba už devět měsíců roste v Přestanově nová okružní křižovatka, která má obci ulehčit od provozu na silnici I/13 mezi Děčínem a Teplicemi.

„Probíhá stavba nových zastávek, dělají se tam nové zálivy, potom se dělají přechody, a také náběhy na samotnou okružní křižovatku, dělají se obrubníky na pravé straně, tzn. z Děčína na Teplice,“ vypočítává starostka Přestanova Miroslava Bechyňová ze Strany svobodných občanů a dodává: „Jakmile budou hotové obrubníky, bude moci obec zahájit rekonstrukci chodníků.“

Celá stavba by měla být hotová do 30. června 2018. Ani po tomto datu ale nebudou mít řidiči na trase mezi Chlumcem a Teplicemi příliš příjemnou cestu – ŘSD totiž chystá opravu tří úseků této komunikace – v Srbicích, před Přestanovem a před křižovatkou u Chlumce.

autor: bach
Spustit audio