Silničáři se letos dají do oprav silnic poničených v minulosti kvůli chybějícímu úseku dálnice D8

19. leden 2017

Už za několik týdnů by měla začít oprava silnice první třídy číslo 30 mezi Ústím nad Labem a Lovosicemi. Hlavní tah podél řeky Labe sloužil několik let jako jedna z objízdných tras chybějícího úseku dálnice D8.

Silničáři se připravují na opravu silnice mezi Malými Žernoseky a Lovosicemi na Litoměřicku. Loni silničáři opravovali úsek od Zálezel po Litochovice za plného provozu a rekonstrukci provázely silné kolony. Právě proto silničáři odložili opravu dalšího úseku až na letošní rok, tedy po zprovoznění D8. Opravy jsou naplánované na březen.

„Ty trasy máme připravené. Na silnici I/30 se dá se říct, že čekáme pouze na počasí,“ komentuje situaci Jan Rýdl z Ředitelství silnic a dálnic. Zároveň ale nevyloučil, že se dělníci na silnici dostanou v případě potřeby na tuto silnici dřív, pokud by to bylo potřeba, a to kvůli výtlukům, kterých je poblíž Lovosic na vozovce hned několik.

Kompletní oprava silnice první třídy číslo 30 mezi Žernoseky a Lovosicemi by měla stát zhruba 45 milionů korun a hotovo má být nejpozději do července.

Silnice se bude opravovat i mezi Lovosicemi a Teplicemi

ŘSD naplánovalo opravy silnice mezi Teplicemi a Lovosicemi na termín od července do listopadu. Chystá se například oprava mostů u křižovatky silnic první třídy číslo 8 a 13 u Teplic. Tyto práce vyjdou na téměř 22 milionů korun. Opraví se také průtah Teplicemi, nebo úsek mezi Žalany a Bořislaví.

Vedle toho se bude pracovat také řada dalších hlavních tahů. Například nový asfalt dostane silnice I/13 v Chomutově od Globusu po železniční přejezd nebo I/7 kolem Panenského Týnce. Pracovat se bude také na silnici I/15 mezi Litoměřicemi a Trnovany.

Celkem se bude letos opravovat téměř 30 úseků silnic první třídy v Ústeckém kraji.

autor: bach
Spustit audio